Besök vårt arkiv

För ett par år sedan jobbade jag tillsammans med Rebekka Quiroz Wiberg – en ovanligt trevlig och begåvad kreatör! Så när det var dags att illustrera Indeed.se var hon det självklara valet.

Hej Rebecka! Tack för ett strålande jobb med illustrationerna till Indeed.se. Du driver bolaget Donkeydraw, berätta lite mer om vad du gör.

- Tack det var ett roligt uppdrag. Hmm historian om donkeydraw i ett nötskal: Jag flyttade in till Sthlm 2007 och startade en studio i Skanstull med en kollega och klädkreatör. Vi började renovera studion som hade fungerat som ett skrivmaskins lager åt en väldigt speciell ägare. När vi målade väggarna började jag applicera väggmålningar och fick inte nog så jag startade min firma 2008 och sålde väggmålningar till privatpersoner. I dag utbildar jag mig inom digitala medier på Hyper Island och frilansar vid sidan av studierna med grafiska uppdrag och digitala koncept åt företag. Men dyker det upp något intressant illustrations uppdrag har jag svårt att säga nej eftersom det är så fruktansvärt kul att uttrycka sig med pennan.

Så du läser på Hyper Island? Hur länge har du pluggat och vad tycker du om utbildningen?


- Snart ett år. Jag tror att Hyper passar mig väldigt bra eftersom jag är van att jobba projektbaserat och självständigt. Studenterna jobbar direkt ut mot kund i grupper och får en verklig brief att jobba mot.  Jag har aldrig gått en utbildning tidigare utan alltid lärt mig det jag vill lära mig. Metoderna på Hyper ger dig verktygen att lära dig själv kan man säga, du får ifrågasätta varför du gör som du gör med andra i syftet att bli en lite bättre gruppmedlem att jobba med och kanske i slutet också en lite bättre människa. Jag vet det låter galet flummigt det här och det är det… Men det finns en tanke i allt och fokus ligger på att utveckla individen i gruppen så att alla kan vara sitt bästa jag. Jag skulle inte kalla Hyper Island en designskola, snarare en “reflektions skola” för designers, utvecklare och strateger. Jag pratar engelska varje dag eftersom mervärdet av studenterna är från alla världens hörn och har olika bakgrunder helt främmande från min. Det är det som är så himla grymt att jag får möjligheten att göra projekt tillsammans med personer som jag annars aldrig skulle ha träffat!

Berätta mer om dina väggmålningar. Du har bla tagit fram en tapet som finns att köpa på photowall.se

- Jag gör väggmålningar när tiden tillåter. Jag har som du sa tillsammans med Lou Fallenius tagit fram en tapet – “MUNDI”. Tapeten föreställer en fantasivärld ute i rymden med en konstant koalition av onda och goda karaktärer. Jag tycker det är intressant med digitala fototapeter eftersom de helt havererar det traditionella tänket kring hur ett tapet mönster kan se ut även som ett klassiskt mönster kan vara nog så fint. Allt handlar om sammanhang.

Om man vill följa vad du gör, vilka kanaler ska man hålla koll på? 


- Min sajt donkeydraw.com & Twitter @donkeydraw. Så kan man läsa i Resume om ett av mina senaste projekt – där jag var med och tog fram ett interaktivt spel till en albumrelease för bandet The Amplifetes.

Tack Rebekka!

- Tack själv fröken Wolst!

/ Judith

  • Namn (Obligatoriskt)

  • Epost (Obligatoriskt, men publiceras ej)

  • URL (Valbar)

  • Kommentar (Obligatoriskt)